Specialistische dagopvang ‘BUITENGEWOON’ —> Individuele begeleiding op maat!

 

Onderwijsinspectie, samenwerkingsverband en gemeente

De onderwijsinspectie vindt het belangrijk dat ieder kind passend onderwijs krijgt. Wij willen net als de onderwijsinspectie het aantal jongeren dat geen passend onderwijs krijgt terugdringen. Als er besloten is dat de huidige school van de jongere niet passend is, zal het samenwerkingsverband binnen de betreffende gemeente zoeken naar alternatieve mogelijkheden voor deze jongeren. Zo kan het zijn dat het samenwerkingsverband en/of de gemeente uitkomt bij ons. Wij bieden laagdrempelig en individueel gerichte zorg voor jongeren die thuiszitten en helpen hen de weg terug naar school te vinden.

 

Op onze boerderij in Koudekerk bieden wij sinds maart 2023 de mogelijkheid om de dagen nuttig te besteden wanneer het tijdelijk niet lukt om naar school te gaan en samen te werken aan een terugkeer naar school, op jouw eigen tempo. De ervaren gezinshuisouders vormen samen met gespecialiseerde en ervaren medewerkers een hecht team dat ervoor zorgt dat jij een leuk en uitdagend, maar ook zinvolle besteding van je dag zult hebben en niet verder achterop raakt bij jouw leeftijdsgenoten. Wij bieden specialistische dagopvang aan, individuele begeleiding afgestemd op individuen met specifieke doelen en een eigen aanpak.

 

Met persoonlijke aandacht, in een kleinschalig karakter en door middel van de (warme) zorg van professionals kun jij ervoor zorgen dat je weer de rust en stabiliteit vindt die je nodig hebt. Van daaruit kunnen wij jou goed observeren en werken aan specifieke doelen, om zo ervoor te zorgen dat je deze doelen haalt of eventueel zelfs weer her-instroomt op school. Wij bieden ook begeleiding bij opstartend schoolwerk, onderhouden contact met ouders en scholen en kunnen zodoende de zorg specifiek afstemmen op een individu. Onze onafhankelijke gedragswetenschapper ondersteunt ons bij de matching, het zorgplan en de evaluaties. .

 

Onze boerderij

In het dagprogramma die wij gezamenlijk opstellen is ruimte voor activiteiten, rust en het werken aan doelen. Dit kan gecombineerd met elkaar zijn, maar houdt in ieder geval in dat je veel facetten zult zien van de boerderij. Wij zijn echter geen klassieke boerderij met koeien, varkens of schapen; wij hebben paarden (groot en klein), geiten, kippen, honden en poezen. Dus wat dat betreft lijkt het meer op een kinderboerderij. Superleuke dieren allemaal en die vinden de aandacht ook heel leuk. Maar daar komt natuurlijk ook een hoop werk bij kijken, zoals eten geven, hokken repareren, verzorgen enzovoorts. 

Ook onderhouden we samen het terrein! We werken met hout en steken onze handen uit de mouwen in de tuin. We hebben voor iedereen altijd een passende bezigheid! Ook bij slecht weer zijn wij vaak buiten of in de schuren, lekker bezig. Wij zorgen voor jouw geschikte boerderijkleding en -schoeisel! Binnen is er ook de mogelijkheid om aan schoolwerk te zitten, spelletjes te doen, te snoezelen of tv te kijken (bij rustmomenten). 

 

Lijkt dit passend? Neem contact met ons op via Nathalie Lok --> 0610631543

Voor wie?

De specialistische dagopvang van Gezinshuis Bon Courage genaamd 'BuitenGewoon' is er voor kinderen die graag buiten zijn, niet bang zijn voor dieren in het algemeen, niet agressief zijn naar dieren en van aanpakken weten. Zowel fysiek als mentaal hopen wij te bewerkstelligen dat je stappen gaat maken richting socialisatie, her-instroming of persoonlijke andere doelen. De kleine stappen zien we, benoemen we en vieren we!

 

Wij bieden plaats aan kinderen van 6 tot 13 jaar, waarbij een uitzondering eventueel bespreekbaar is. 


Een eerste indruk